Mély színtónusú érett, rétegezett illatú, arányos cuvée. Komoly szerkezet, vastagság, de mellette rengeteg gyümölcs és finom keleti fűszer jellemzi.
Lédús, cabernet sauvignon gerincre épített házasítás, cabernet franc fűszerekkel, bordeaux-i mintára.
Nagyrészt új, kisebb részt használt magyar hordóban érett tökéletesre 14 hónapon át.
Fogyasztás előtt érdemes dekantálni és egy órán át szellőztetni, hogy teljes szépségében kibontakozhasson. Mély rubin színű bor. Az illatában megjelennek a primer és szekunder mellett a tercier jegyek is: jó minőségű szivar, cédrus, étcsokoládé. A korty komplex: még mindig frissnek ható, szaftos, zamatos, fekete meggyes, szedres, fekete ribizlis ízekkel találkozhatunk, ezt szépen egészíti ki a hordó fűszeressége és az élénk savtartalom. A vastag tannin beépül, kicsit sem lóg ki. Lecsengése hosszú, simogató, emlékezetes.