Lajver Bikavér 2019 Szekszárd Palackban
A közös gondolkodás eredményeként született meg a Szekszárd Palack, amibe csak a Szekszárdi borvidék kiemelt borfajtái, a szekszárdi bikavér, kékfrankos és kadarka tölthető. A borokat vakkóstolás alapján választják ki, ezzel biztosítva a hibátlan, fajtajelleget vagy borstílust képviselő, termőhelyi karakterű borokat.
A Lajvér patak völgye sajátos mikroklímájának, egyedülálló, löszben gazdag talajadottságainak és déli fekvésű szőlőteraszainak köszönhetően
a Szekszárdi Borvidéken belül is kuriózumnak számít. A kiváló alapokhoz nekünk már csak maximalizmusunkat kellett hozzátennünk, hogy
megszülethessen ez a Bikavér. A végeredmény önmagáért beszél – illatban érett piros bogyós gyümölcsök, meggy, hibiszkusz és édes fűszeresség
jelenik meg. Kortyban elegancia, közepes intenzitás, harmonikus savszerkezet és kerek tanninok jellemzik.
Hogyan készül?
Kézi fürt- majd bogyóválogatás. Rozsdamentes tartályban, reduktív térben történő alkoholos erjesztés fajtánként, majd az erjesztést követően a fajták 12 hónapig tartó érlelést kapnak tölgyfahordóban. Külön érlelés után házasítjuk megtalálva a legjobb íz- és illatharmóniát.