Figula Pincészet
A Figula-borok 1993-ban jelentek meg és rövid idő alatt országszerte ismertté vált a balatonszőlősi borászat. Főleg jóivású reduktív boraik voltak kedveltek, mégis, id. Figula Mihály számos emlékezetes nagy bort is letett a borkedvelők asztalára: Szilénusz, Gella, Nyerges, Sóskút. Már 2000-ben megkapta Az év bortermelője címet. Ifj. Figula Mihálynak és a családnak hirtelen kellett felnőni a nagy feladathoz, amikor az édesapja 2008-ban váratlanul elment. A Barátszőlő, Bordoma, Gella, Öreghegy, Sáfránkert, Sóskút, Száka dűlőkben mintegy 30 hektárról szüretelnek és készítenek borokat olaszrizling, zenit, szürkebarát, chardonnay, sauvignon blanc, sárgamuskotály, cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, kékfrankos fajtákból.
Ifj. Figula Mihály 2022-ben szintén megkapta Az év Bortermelője címet!