A Tempos Vega Sicilia magyarországi birtokának ikonikus fehérbora. A több mint két évtizede csiszolódó szőlészeti és borászati módszereknek köszönhetően egyre kifinomultabb stílus és stabil minőség jellemzi. A riolitban gazdag Mandulás-, Budaházi-, Kútpadka- és Gyapáros-dűlők botritiszmentes fürtjeit kora ősszel szüretelték, többszöri válogatás után törésmentesen és egészfürtösen préselték, utána új Miklóssy kádárhordókban és rozsdamentes acéltartályokban erjesztették, majd hordóban érlelték 6 hónapig. Annak érdekében, hogy már fiatalon is kerek arcát mutassa, nem maradhatott el a részleges almasavbontás és a heti rendszerességű battonálás.
Gyümölcsös, friss aromájú bor, mindeközben testes, ásványos és élénk savú, amiben egyértelműen tetten érhető a termőhelyi karakter. Hosszú érlelési potenciállal.