A Szent Tamás dűlő Mád egyik legmagasabban fekvő és legkiválóbb területe. Köves, kevert vörös talajtakaró jellemzi, mely kiváló víztartó tulajdonsággal bír. Aranysárga szín, kellemes citrusos és fűszeres jegyekkel. Szájban gazdag, kerek, melyben az őszibarack és a méz dominálnak behízelgő egyensúllyal. Rendkívül kiegyensúlyozott bor, krémes, selymes textúrával, letisztult, hosszan tartó lecsengéssel. Késő tavaszi fagyok, szép nyár és a megfelelő őszi botritiszesedés után koncentrált és intenzív ízű szőlő- és aszúszemeket szüreteltünk.
Az évjárat kiemelkedő mind a száraz-, mind az édes borok tekintetében: tökéletes egyensúllyal a száraz-, és hihetetlen gazdagsággal az édes boroknál.
Az októberi és november eleji válogatott szüret következtében a túlérett és félig botritiszesedett Furmint fürtöket bogyózás után kipréseltük. Erjedést követően 15
hónapon keresztül, hagyományos pincénkben érleltük a bort, 300 literes magyar tölgyfahordókban.
Ajánljuk önmagában 12°C-ra hűtve, vagy akár libamáj mellé. Kiváló kísérője a fűszeres ázsiai konyhának, karamellás vagy friss gyümölcsös desszerteknek.