Aranysárga szín, gyümölcsös és intenzíven fűszeres jegyekkel. Szájban gazdag, kerek, melyben a csonthéjas gyümölcsök és a méz dominálnak behízelgő egyensúllyal. Kiváló érettség, krémes, gazdag textúra jellemzi, letisztult, hosszan tartó lecsengéssel.
A hűvös január után a hőmérséklet fokozatosan és folyamatosan emelkedett. A nyári magas hőmérséklet korai érést és aszúsodást eredményezett. Az évjárat kiemelkedő mind a száraz-, mind az édes borok tekintetében: tökéletes egyensúllyal a száraz-, és hihetetlen gazdagsággal az édes boroknál.
Az októberi és november eleji válogatott szüret következtében a túlérett és félig botritiszesedett furmint fürtöket bogyózás után kipréseltük. Erjedést követően 15 hónapon keresztül, hagyományos pincénkben érleltük a bort, 300 literes zempléni másod- és harmadtöltésű tölgyfahordókban.
Ajánljuk önmagában 12°C-ra hűtve, vagy akár libamáj mellé. Kiváló kísérője a fűszeres ázsiai konyhának, karamellás vagy friss gyümölcsös desszerteknek.