Illatában bors és feketeszeder. A korty zamatos, lédús, fekete bogyós gyümölcsökkel teli. A háttérben dohány és kakaó, finom hordófűszerek, remek összeállítás. Nyitás után hagyjuk a bornak 15-20 percet, hogy levegőhöz jusson!
Szekszárdon elsők között kezdett el foglalkozni a pincészet a kishordós érleléssel. Az 1994-es évjárat bora volt az első ami ilyen hordókba került. Három hordóval kezdték az óvatos ismerkedést, hiszen a magyar borászszakmában akkor még kevéssé ismert terület volt a barrique érlelés. Az első évtől kezdve vallják, hogy az így elkészített boroknál a fa és a pörkölt jegyek ne uralják el a bor természetes jellegét. Az első évtől kezdve a mai napig a Cabernet Franc (60%) és a Merlot (40%) alkotja ezt a klasszikusnak mondható házasítást. Eleinte fordított arányban készült, majd 1997-ben megfordították és elnevezték Turul-nak. A Cabernet Franc nehéz, sokszor kissé érdes stílusát remekül egészíti ki és simítja el a Merlot lágysága, kedvessége.
VinAgora Nemzetközi Borverseny 2024 - GOLD
Berliner Wine Trophy 2023 - GOLD