Organikus Aszúbor. A csúcsmodern technológiának köszönhetően, a botritiszes szőlőszemek nem kerültek összetaposásra hanem gáz alatt lettek tárolva feldolgozásig. A feldolgozás előtt, az első osztályú botritiszes szemek a hermetikusan záródó prés gyomrába kerültek, majd az alapbor betöltése után nitrogén gáz használatával egy oxigénmentes környezetben kerültek áztatásra 36 óráig. Ennek köszönhetően egy kiemelkedő minőségű bor került a palackba, melynek illata, komplexitása büszkén öregbíti a tokaji borok hírnevét. A bor elképesztő aromastruktúra mellett egy teljesen új irányelvek alapján készült. Hosszan érlelt, de mégis friss és virágos arcát mutatja meg az aszúbornak, ezzel is szemléltetve a tokaji hegyvidék elképesztő lehetőségeit.
Semmelweis Egyetem Bora 2021 – NAGYARANY
Berliner Wine Trophy 2021 – GOLD
RKK Borum 2020 – GOLD
Asia Wine Trophy 2022 – GOLD
Dűlő: Rány
Alkohol: 11,26 %
Sav: 7,47 g/l
Cukormentes extract: 65,4 g/l
Maradék cukor: 180,8 g/l
Botritiszes bogyó szőlőfajták: 6% Sárgamuskotály, 47% Furmint, 47% Hárslevelű
Alapbor fajta: Sárgamuskotály
Fermentáció: 100% – Alacsony hőmérsékleten indított hűtött hordós erjesztés
Érlelés: 100% – Első töltésű 220l űrtartalmú Szerednyei hordók – 36 hónap
Palackos érlelés: 1 év
Kiszerelés: 0,5l