Első dűlőszelektált aszúborunk a déli fekvésű, löszös talajú, tarcali Szarvas dűlőnkről származik. A 2013-as nagyon jó évjárat volt, amikor magas minőségű, botrytis által teljesen átszőtt aszúszemeket tudtunk szüretelni. Főleg furmint és hárslevelű aszúszemekből készült, de kisebb mennyiségben tartalmaz zéta és kövérszőlő aszút is. Az alapbor 100%-ban a Szarvas dűlőnkből származó furmint. Az erjesztéshez és az érleléshez egyaránt 5 hektoliteres zempléni tölgyhordókat alkalmaztunk a Szegi pincénkben. Illatában megjelenik egy löszös terroir virágos jellege, mellette körte és szárított kamilla, grillázsos narancshéj, botrytis és az új fahordó enyhe tölgyessége. Ízében méz, körtebefőtt és birsalmasajt dominálnak, de a kamillatea és az érett narancs itt is megjelennek frissen, fűszeresen tartva ezt a kivételes bort. A krémes és mézes jegyek mellett érett szőlő- és aszúszemek jegyei és a forró évjárat és a Szarvas dűlő löszös talajának melegsége is érezhetően jelen vannak hosszú, komplex ízében. Ezek az érett, meleg ízek szépen veszik körül a borban megjelenő gyümölcsösséget.