A világ egyik legnépszerűbb aromatikus fajtája. Több féle stílusban készül, ami nagyban függ a klimatikus adottságoktól is. Egy mérsékeltebb, hűvösebb termőhelyen, pl. Sancerre, inkább a vegetális aromák dominálnak, míg egy kontinentális vagy óceáni klímán elsősorban az érett gyümölcsaromák a meghatározóak. A Korma-föle dűlő, ahonnan az alapanyag származik, egy remek kitettségű termőhely, ahol egészséges, érett alapanyag születik prémium sauvignon blanc-unkhoz. Amellett, hogy a szőlő érettsége kifogástalan, a savak, a talaj, az állandó légmozgás szép ívet és lendületet adnak e bornak. Stílusban valahol Sancerre és Marlborough (Új-Zéland) találkozása juthat eszünkbe, elsősorban az izgalmas trópusi gyümölcsökre emlékeztető aromák vezetik az orrot, licsi, mangó és passiógyümölcs, de mellette jelen vannak a vegetális aromák is, például csalán, vágott fű. A bodza virágra emlékeztető jegyek pedig szépen foglalják keretbe a fajta kiváló adottságait.