Illatában kellemes gyümölcsösség és fűszeresség keveredik. Kiváló szerkezetű bor, vibráló frissességgel, melyben a fehér húsú őszibarack és érett szilva jegyei jelennek meg.
Kiegyensúlyozott édességét kellemes savai szépen egészítik ki, üde friss érzettel párosulva, hosszú lecsengéssel.
A nyár forró volt, ezért már szeptember elején megkezdtük az aszúszemek szedését, és ezt az ideális őszi időben tovább folytattuk. Különösen október biztosított három tankönyvszerű hetet, mely tökéletes volt a kiváló minőségű aszúszemek fejlődéséhez: kora reggeli köddel, délutáni napsütéssel és széllel.
Az aszúszemeket két napon át áztattuk erjedő mustban. Préselés, majd erjedés után a hagyományos pincénkben érleltük az aszúbort 300 és 500 literes zempléni tölgyfahordókban több, mint 2 éven keresztül. Ezt követte a végső házasítás 2020 tavaszán.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 11-13 C°.
Kitűnő kísérője az édes-fűszeres ázsiai konyhának, libamájnak és gyümölcsös desszerteknek.
Alkohol: 11%
Cukor: 158,1 g/l
Sav: 7,93 g/l
Palackozás dátuma: 2020. július
2021 IWC - Silver Medal
2021 The Drinks Business Spring Tasting - Gold Medal
2021 Decanter - 92 tasting score
2021 Vinous - 90 tasting score
2021 DWWA - Gold Medal
2021 IWSC - Bronze Medal
2021 James Suckling review - 95 tasting score
2021 Wine Spectator - 93 tasting score
2022 The World of Fine Wine - 90 tasting score
2022 Wine Enthusiast - 93 tasting score
2022 VinAgora - Gold Medal
2022 Semmelweis Egyetem Bora 2022
2022 Semmelweis Egyetem Bora - Grand Gold Medal
2022 National Wine Competition - Grand Gold Medal
2023 VinAgora - Gold Medal