Illatában gazdag, intenzív; narancsos és fűszeres jegyekkel. Nagyon finom és elegáns bor, melynek gazdagságát tökéletes sav egyensúlyozza. Ízében telt, visszaköszönnek a kellemes fűszeres jegyek és az őszibarack.
A nyár forró volt, ezért már szeptember elején megkezdtük az aszúszemek szedését, és ezt az ideális őszi időben tovább folytattuk. Különösen október biztosított három tankönyvszerű hetet, mely tökéletes volt a kiváló minőségű aszúszemek fejlődéséhez: kora reggeli köddel, délutáni napsütéssel és széllel.
A kiemelkedő minőségű aszúszemeket két napon át áztattuk erjedő mustban. Préselés, majd erjedés után a hagyományos pincénkben érleltük az aszúbort 300 és 500 literes zempléni tölgyfahordókban több, mint 2 éven keresztül. Ezt követte a végső házasítás 2020 tavaszán.
Kitűnő kísérője gyümölcs alapú desszerteknek és kemény sajtoknak is, de önmagában, desszert helyett is ajánljuk.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet 11-13 °C.
Alkohol: 10,5%
Cukor: 189 g/l
Sav: 8,17 g/l
Palackozás dátuma: 2020. május
2022 Wine Enthusiast - 96 tasting score
2021 IWSC - Silver Medal (92 points)
2022 The World of Fine Wine - 93 tasting score
2021 Wine Spectator - 92 tasting score
2021 James Suckling review - 96 tasting score
2021 The Drinks Business - Top 10 wines for spring
2021 Decanter - 94 tasting score
2021 Vinous - 92 tasting score
2021 DWWA - Gold Medal
2021 IWC - Gold Medal
2021 The Drinks Business Spring Tasting - Master
2021 Berliner Wine Trophy - Grand Gold Medal
2022 VinAgora - Grand Gold Medal