Aperitif? Hogyan tehetjük tönkre ízérzésünket?
Egy pohár ütős pálinka akár tönkre is teheti a jól megtervezett, innyenc vacsorát!
Mint ahogyan a bort is az alkalomhoz, az ételekhez választjuk, ugyanúgy az aperitif megválasztásának is fontos szerepe van. Egyáltalán nem mindegy, hogy egy bográcsos marhapörkölt előtt bealapozunk néhány pohár házi pálinkával, vagy egy nívós étterembe visszük üzleti partnerünket egy erdeigombás rizottóval és citrusos salátákkal tálalt norvég lazacfilére. Természetesen a magas alkoholtartalmú italok jól megalapozzák a zsíros, fűszeres ételeket, de tönkre is tehetik, blokkolhatják az ízérzésünket.Egy innyenc vacsora előtt ezért lehet, hogy nem ez a legjobb választás. Egy jól megválasztott száraz peosecco ugyanúgy meghozhatja az étvágyat, megalapozza a további fogásokat, anélkül, hogy űzlelőbimvóinkat órákra kiiktatná.
Tévedés ne essék, fenti írásom, nem a pákinkák ellen szól, inkább a megfelelő, átgondolt italválasztásra hívja fel a figyelmet.