A grófi dűlőből, válogatott szőlők szüretéből, túlérett szőlőkből készítjük évről évre pincészetünk egyik csúcsborát. Az alacsony tőketerhelés koncentrált alapanyagot biztosít, a hordós erjesztés után hosszú hordós érlelés következik. További palackos érleléssel még érettebb, komplexebb bort kapunk.
Kristálytiszta, mély szalmasárga színében arany reflexek fedezhetőek fel. Szépen kirajzolódó templomablak jelenség figyelhető meg, mely magas viszkozitásra és különleges borra enged következtetni. Tiszta kifejező illatában az érett trópusi gyümölcsök mellett meleg fűszerek, mint a vanília és kardamom, fahéj és ánizs jelennek meg. Kóstolva a száraz, testes kortyot az illatban ígért összetettség jellemzi. A finom hordóhasználat eredménye a hosszan búcsúzó kortyban megjelenő nagyon finom tanninérzet.
Javasolt ételpárosítás: Érlelt kemény és félkemény sajtok mellé ajánljuk. Sós karaktere mellé kiválóan illik a comté vagy egy mimolette.